RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Катастрофа: волонтер вказав на тривожну ситуацію з патронами для армії в Україні

Український волонтер при Міністерстві оборони Костянтин Лісник заявив, що скоро в Україні закінчаться патрони.

Про це Лісник написав на своїй сторінці в Facebook.

"Сенс в тому, що стара зброя і патрони закінчуються (про це Турчинов на РНБО говорив). В основному горезвісні "мільйони на складах" — це АК третьої категорії (по простому — металобрухт ) і в більшій масі це АК у калібр 7,62/39. З АК 5,45/39 — ситуація зовсім погана. Зі стрілецькими системами калібру 7,62/54 (ПКм, СВД) — повна "біда". Рік-два і все. Крім того — стандарти НАТО - 5,56/45, 7,62/51 відповідно і 9/19 проти нашого 9/18 пістолетного патрона", — зазначає волонтер.

"Ми не виробляємо самі ні зброї (а те, що виробляємо, чомусь дорожче і гірше світових аналогів), ні боєприпасів (єдиний у нас "недорозвинений" ЛПЗ зараз на окупованій території). Отже, вже зараз, терміново, потрібно проводити військові випробування нових систем (військові випробування — це не просто в тирі постріляти — це довгий і нудний процес), щоб через 2 роки вибрати систему і запустити виробництво з поступовим переозброєнням і вирішувати проблему виробництва (закупівлі — якщо це виявиться дешевше, а це цілком можливо) патронів", — заявляє Лісник.

"При цьому, як я вважаю, треба мати не тільки "вундерваффе" вітчизняних "промов", але й іноземні системи. А потім вже вибирати по "ціна-якість-умови поставки-гарантія-постгарантiя". 2 роки — дуже короткий термін. Знаючи тенденційність нашої системи, два роки — це одна мить!" — попереджає волонтер.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов розповів про плани налагодити виробництво боєприпасів в Україні. Його заява викликала ажіотаж у росіян, які підтримують політику президента РФ Володимира Путіна.