RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

З'явилися фото першого бунту українців через рішення Польщі щодо кордону

На кордоні з Польщею українці заблокували три КПП через припинення малого прикордонного руху з 4 липня.

Про це заявив голова прес-служби Державної прикордонної служби України Олег Слободян у своєму Facebook.

"Це означає, що українці - жителі прикордонних з Польщею районів, можуть їздити за кордон виключно на загальних підставах. Обмеження спричинене низкою важливих заходів, які будуть відбуватися в Польщі протягом липня. У практичній площині це призвело до того, що сьогодні вранці в пунктах пропуску на українсько-польському кордоні, за винятком "Ягодина", взагалі не було скупчення автотранспорту", - пише Слободян.

"У той же час Польща посилила прикордонний контроль на кордоні з Німеччиною і Чехією. Здавалося б, цілком зрозуміла ситуація. Але жителі українських прикордонних населених пунктів мають іншу думку. Сьогодні вранці півтора десятка людей на відстані до 1 км від пунктів пропуску "Грушів" та "Рава-Руська" перекрили рух автотранспорту", - повідомляє він і публікує фотографії.

За словами Слободяна, зараз ситуація спокійна і контрольована, з мітингувальниками працює Національна поліція. Також за ініціативою Держприкордонслужби створюються міжвідомчі штаби.

Як раніше повідомляв "Апостроф", український журналіст Юрій Повх спрогнозував акції протестів серед тих українців, які годувалися за рахунок постійних переміщень через кордон на пільгових умовах