RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У мережі ажіотаж навколо декомунізації армії України

У соціальних мережах пораділи тому, що з погонів українських військових приберуть радянські зірки.

Новину активно обговорюють в Twitter.

Про те, що президент України Петро Порошенко затвердив нові знаки і форму української армії, повідомив на своїй сторінці у Facebook позаштатний радник президента Юрій Бірюков. За його словами, Порошенко затвердив документ "Предмети обмундирування та знаки розрізнення Збройних сил України", який прибирає радянські зірки з погонів українських військових.

"Ця копітка робота велася більше року. Весь букет "уваги" з боку недоброзичливців — інтриги, скандали, плітки, скарги. І копітка робота групи ентузіастів. Сьогодні поставлена крапка", — написав Бірюков.

"Надалі ніяких кремлівських зірок на погонах українських! Українське Військо стає Українським!" — коментують звістку про декомунізацію ВСУ в Twitter Radio Lemberg.

"Президент Порошенко затвердив нові знаки відмінності для військових. Жодних совкових ні зірок на погонах, ні в лобі", — зазначає в Twitter Непогана Тетяна.

Як повідомляв "Апостроф", 3 липня Порошенко офіційно призначив командувачем Військово-Морськими Силами Збройних Сил України віце-адмірала Ігоря Воронченко.