RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У мережі ажіотаж навколо затримання харківського сепаратиста

У мережі бурхливо відреагували на затримання співробітниками СБУ 3 липня в аеропорту "Бориспіль" депортованого з Росії харківського сепаратиста Андрія Бородавки.

Про затримання повідомило видання "Об'єктив" з посиланням на власні джерела, а також агенція "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Відзначається, що Бородавка розшукувався за підозрою у посяганні на територіальну цілісність України.

"Його затримали в Борисполі. Це було вчора (у неділю - ред). Він прилетів не з Росії - звідти зараз літаки до нас не літають. З якої країни - не можу сказати", - сказало джерело.

"Подзвонили з залу суду, повідомили про вирок. Депортація залишена в силі. У будь-якому випадку — російська судова система створює вельми показовий і неприємний прецедент, який у подальшому може зіграти злий жарт як з багатьма політемігрантами і ополченцями, так і просто звичайними мешканцями Донбасу... Що цікаво — навіть російська прокуратура наполягала виключно на добровільній піднаглядній депортації підсудного (самостійному виїзді обвинуваченого з території Росії). У цьому випадку Андрій міг би спокійно виїхати на територію ЛДНР, де б питання його перебування і безпеки можна було б вирішити без особливих проблем", - писав на початку червня в своєму блозі на Livejournal користувач "alex-anpilogov".

Нагадаємо, під час Революції гідності Бородавка підтримував "Антимайдан", навесні 2014 року підтримував проросійських бойовиків і брав участь у спробі розпалювання військового конфлікту в Харкові і захоплення будівлі облдержадміністрації. У травні стало відомо, що Бородавка за "порушення міграційного законодавства" буде виданий Україні.

Як повідомляв "Апостроф", користувачі соціальних мереж в захваті від затримання колишньої першого секретаря Харківського обкому Комуністичної партії України Алли Александровської за підозрою у сепаратизмі і дачі хабара.