RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У Генштабі України розкрили план танкового удару по Раді Криму

Генерал-лейтенант Ігор Воронченко, якого нещодавно призначили командувачем Військово-морських сил Збройних сил України, хотів завдати танкового удару Раді Криму.

Про це представник Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов розповів Радіо Свобода.

"Напередодні президент України призначив генерал-лейтенанта Ігоря Воронченка командувачем Військово-морських сил Збройних сил України і присвоїв йому військове звання віце-адмірала. За фахом новий командувач — танкіст. Під час окупації Криму він обіймав посаду заступника командувача флоту і берегової оборони. Понад три дні знаходився в полоні у окупантів, але не зрадив присязі українському народові. Зіграв важливу роль у виведенні українських військ з Криму. Коли Верховна Рада півострова була захоплена російськими силовиками, Ігор Воронченко привів танки в бойову готовність, щоб зруйнувати будівлю з бойовиками", — наголошується в публікації.

"Йому пропонували перейти на бік Росії, але він сховав свою дружину і відмовився. Пізніше Ігор Воронченко потрапив у полон до окупаційних сил, де продовжували його вмовляти зрадити Україну. До того, як його викрали спецслужби Росії, він займався саме виведенням українських військових з окупованої території", — згадує Владислав Селезньов, товариш Воронченко, нині спікер Генштабу Збройних сил.

Він також зазначає, що Воронченко пропонував знищити з танків бойовиків, коли ті захопили Верховну Раду Криму, проте відповідного наказу так і не надійшло, був єдиний наказ: "Тримайтеся!" — згадує Селезньов.

"Після того, як Гіркін зі своєю бандою захопив Верховну Раду і Раду міністрів Автономної Республіки Крим, Ігор Воронченко звернувся в Міністерство оборони та командування Військово-морських сил з проханням надати відповідний дозвіл. Танки Т-64Б вже були занурені на трейлери у 36-ій бригаді, був відповідний боєкомплект на борту, і ми готові були рушити на цих трейлерах для того, щоб висунути ультиматум бойовикам, які захопили Верховну Раду і Раду Міністрів, з вимогою скласти зброю і здатися, в іншому разі ми готові були вести вогонь на знищення", — розповів представник Генштабу.

Як повідомляв "Апостроф", 3 липня радник президента України Юрій Бірюков заявив, що командувачем Військово-Морськими силами Збройних Сил України офіційно став віце-адмірал Ігор Воронченко.