RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У гучному звільненнi полковника з полону ДНР знайшли символізм

Перший заступник спікера Верховної Ради, народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенко" Ірина Геращенко заявила про те, що звільнення з полону донецьких бойовиків українського полковника Івана Без'язикова символічно.

Про це Геращенко написала на своїй сторінці у Facebook.

"Це була справжня таємна операція. Спасибі всім причетним. У нас дійсно є спецслужба, і я пишаюся усіма причетними до звільнення українців. Ми довго розшукували Івана Без'язикова, тому що його тримали не в СІЗО або колишньому приміщенні донецького СБУ, а в іншому місці. Бойовики не підтверджували нам його місцезнаходження, не давали інформацію, де він, стверджували, що немає в них такого. І ось наприкінці минулого року нам вдалося розшукати, дізнатися, де його утримують. Почалася важка робота зі звільнення. Сьогодні є результат!" — зазначила Геращенко.

"Символічно, що Івана Без'язикова звільнили в день звільнення Слов'янська. Звільнимо всіх українців і всю Україну, друзі! Дорогі мами і дружини полонених, ми працюємо далі, щоб були хороші новини", — додала заступник спікера.

Також вона розповіла про реакцію на звільнення Без'язикова голів фракцій ВРУ.

"А можна, я скажу вам дещо хороше?"— звернулася я до керівників фракцій на нараді у Андрія Парубія. Вони якраз запекло сварилися. А мене, якщо чесно, просто розпирало від радості, що вдалося! Що в ці хвилини одна сім'я повірила у диво і зустріла свого чоловіка; що в країні є СБУ, яка докладає всіх можливих зусиль для визволення українців; що операція, яка планувалася кілька тижнів в атмосфері секретності, не зірвалася; що все пройшло добре. Мені так хотілося поділитися цією радістю з колегами — врятованого життя; тим, що у нас є спецслужба, яка проводить операції зі звільнення; тим , що для влади, президента життя людини — це важливо. Весь день, як завжди, коли ми чекаємо звільнення, всі, хто знав про операцію, були на голках — лише б не зірвалося... Мене правда розпирало від радості, що все вдалося", — розповіла Геращенко.

"Колеги по парламенту подивилися на мене з подивом: мовляв, що може бути доброго, коли трибуна заблокована, всі один одного ненавидять, всі марять достроковими виборами, в цей час летить в тартарари, країна і т. д. А у мене на планшеті були фото: Іван Без'язиков вперше зв два роки обіймає свою дружину Маргариту. І я ледь стримувала сльози від радості і вдячності всім, причетним до звільнення. "Сьогодні звільнили ще одного українця! Після двох років полону", — випалила я. Дехто з присутніх щиро посміхнувся, теж порадів", — зазначає заступник спікера.

"Так?" — інший сказав: "Ну, гаразд, одного звільнили. Але взагалі все погано, у нас сьогодні гинуть люди, є поранені. Це все за владу", — і далі понеслося про офшори, вінницьких, ще щось. Вони просто не розуміють, як це — радіти радості іншої сім'ї. Нагнітати, накручувати, істерити, кричати про зраду — це ТАК, а ось порадіти щастю іншої людини, нашої спільної перемоги — вони розучилися. А хіба можна піклуватися про загальне щастя, коли тебе збуджує тільки нещастя і проблеми, а успіхи, нехай і маленькі, а радості, нехай і однієї сім'ї, — не цікаві?..." — риторично запитує Геращенко.

Як повідомляв "Апостроф", в СБУ розповіли, що бойовики намагалися завербувати полковника Івана Без'язикова, коли він перебував у полоні на окупованому Донбасі.