RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Україна анонсувала створення вертольота

Голова авіакомпанії "Мотор-Січ" В'ячеслав Богуслаєв розповів про те, що в наступному році планується запуск українського пасажирського вертольота МСБ-2.

Про це Богуслаєв розповів в інтерв'ю "Укрінформ".

"У наступному році ми плануємо зробити вже свій вертоліт. Він буде на 4,5 тонни злітної маси, чисто пасажирський. Люди за 10 років роботи за вертольотними програмами навчилися, навчилися контактувати з авіаційною адміністрацією, з різними центрами, які сьогодні здійснюють за всіма напрямами сертифікацію окремих вузлів або модулів вертольота. Це найважливіше, щоб люди могли захистити і відстояти те, що ми робимо. Люди - це головне. У нас більше 300 осіб зайняті цією справою. Ми готові робити власний вертоліт", - стверджує він.

"Поки що ми зайняті переважно транспортними засобами, які від нас вимагають просто сьогодні. А МСБ-2 - це вертоліт майбутнього. В цьому році ми його піднімемо, а в наступному році будемо сертифікувати. Все йде за планом", - додає Богуслаєв.

Як повідомляв "Апостроф", восени минулого року в Україні на основі радянського вертольота Мі-2 розробили новий ударний вертоліт, оснащений озброєнням українського виробництва, яке передбачає його використання в зоні АТО.