RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Скандал з відео із зони АТО: з'явилася відповідь від російського журналіста

Російський журналіст "Нової газети" Павло Канигін висловився з приводу скандалу навколо сюжету Громадського ТБ, в якому були показані позиції солдатів ЗСУ в Авдіївці Донецької області.

Про це журналіст повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Журналіст "Нової газети", незалежного російського медіа, став свідком порушення перемир'я на Донбасі. Причому свідком обстрілу позицій ЗСУ, який почали і вели т. з. сили "ДНР". Журналіст розповідає і показує цей факт усьому світу. І стає зрозуміло, хто, що, куди і чому. Ось вам факт, а тепер робіть висновки, шановні громадяни Росії, ЄС, Китаю, США тощо", - написав Канигін.

"Не знаю, про яке розкриття позицій може йтися, коли ми говоримо про Авдіївську промзоні. Дільниці, де відстань між воюючими сторонами - якась сотня метрів і один одного там через бліндаж посилають матом. Яке може бути "розкриття місцезнаходжень" в зоні, де обидві сторони постійно використовують дрони, де все вже пристреляно і прораховано? Тим більше зйомка велася всередині притулку без будь-якої конкретики", - зазначив російський журналіст.

За його словами, наразі відбувається виродження незалежних ЗМІ в пропаганду.

"А влада всіляко заохочує це виродження - їм так простіше жити і нас з вами на@@увати", - вважає Павло Канигін.

"Але хто, якщо зараз засунути незалежні медіа, буде розповідати про реальну війну та й взагалі? Довіримо це прес-службі АТО і прес-центру "ДНР", Лисенко і Пєскову, сайтам, які переписують їхні прес-релізи? Вони будуть шукати і розповідати про бурятських танкістів, про грушників або приховувані командуванням ЗСУ втрати, корупцію в зоні АТО? Від офіціозу чекати, щоб вони клали хитрод*пій влади на комір? Не дочекаєтеся", - підсумував журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно виконавчий директор Громадського ТБ навела аргументи на користь того, що звинувачення штабу АТО журналістів телеканалу в розкритті позицій ЗСУ в Авдіївці є необґрунтованими.