RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Москву спіймали на голосуванні за сепаратистську петицію на адресу Порошенка

Російські спецслужби викрили у штучному "накручуванні" голосів при поданні петиції президентові України Петру Порошенку, в якій пропонувалося створити на території Харківщини "особливий регіон розвитку "Слобожанщина".

Про це повідомляють на сторінці Служби безпеки України (СБУ) у Facebook.

"Як з'ясували співробітники СБУ спільно з працівниками ІТ-відділу Адміністрації президента, "накручування" голосів відбувалося з IP-адрес, розташованих у Тирасполі (20%), Луганську (10%), Москві (6%), Краснодоні (3%) та інших. Станом на 10 травня за цю петицію було віддано близько 45 тисяч голосів, з яких 20 тисяч були одразу видалені,як такі, що повністю належать до т. зв. "ботів", - діляться подробицями в СБУ.

"З 25 000 підписів, які залишилися, лише 30 % – реальні користувачі мережі Інтернет, решта 70% - викликають обґрунтовану підозру на предмет достовірності і мають ознаки "ботів". В рамках кримінального провадження оперативники спецслужби також виявили факти надання послуг "голосування" з боку SMM - і SEO-компаній, які використовують власний ресурс фейкових акаунтів у соціальних мережах і поштових скриньок. За попередніми даними, вартість їхніх послуг становить 7-10 гривень за голос. Слідчі дії тривають", - пояснюють у відомстві.

Як повідомляв "Апостроф", у квітні було опубліковано відео затримання співробітниками СБУ агента спецслужб РФ, який проходив службу в одному з підрозділів ЗСУ.