RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

​Побиття підозрюваних у вбивстві Бузини: у Луценка озвучили свою версію

У Генеральній прокуратурі прокоментували інцидент з побиттям в будівлі слідчого управління прокуратури співробітниками спецпідрозділу "Корд" Андрія Медведька і Дениса Поліщука, підозрюваних у вбивстві відомого українського журналіста і публіциста Олеся Бузини.

«Сьогодні, 12 липня, на підставі постанов Печерського райсуду Києва в рамках розслідування кримінального провадження за фактом вбивства українського журналіста Олеся Бузини експертами здійснено примусовий відбір біологічних зразків у підозрюваних Андрія Медведька і Дениса Поліщука. Проведення даної слідчої дії обумовлено тим, що підозрювані неодноразово відмовлялися повторно надати біологічні зразки на експертне дослідження», - йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті ГПУ.

«У той же час, на думку слідчих і процесуальних керівників у кримінальному провадженні, відбір зразків ДНК Медведька і Поліщука, який здійснювався слідчими національної поліції відразу після їх затримання, відбувся з порушеннями вимог КПК, на що також неодноразово вказувала і сторона захисту. Відзначимо, що процедура відбору зразків відбулася у присутності адвокатів Медведька і Поліщука, з дотриманням вимог КПК України та забезпеченням прав і свобод підозрюваних. Документування ходу слідчої дії здійснювалося у присутності понятих і за допомогою відеофіксації», - додали в прокуратурі.

У відомстві зазначили, що біологічні зразки були відібрані у найменш інвазивний спосіб, жодним чином не порушуючи права на повагу до гідності освідуваної людини.

«Повторний відбір біологічного матеріалу підозрюваних та їх подальше дослідження в альтернативному експертній установі допоможуть усунути будь-які сумніви в необ'єктивності проведення судової експертизи, і мати істотне значення для встановлення істини у кримінальному провадженні і прийняття по ній законного процесуального рішення», - підкреслили в ГПУ.

Як повідомляв «Апостроф», зазначений інцидент з Медведьком та Поліщуком викликав бурхливу реакцію соцмереж.