RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Скандальній хресній ході на Київ влаштували прочухана: опубліковано фото

Противники хресного ходу Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) ввечері 12 липня спробували зірвати православну ходу на кордоні Полтавської і Харківської областей.

Про це повідомляє прес-служба УПЦ МП.

"Молоді люди в камуфляжній формі з Правого сектора, а також підкуплені активісти здійснили провокацію під час хресної ходи віруючих УПЦ, які долають шлях зі Святогорська в Київ в рамках Всеукраїнської ходи миру", - йдеться в повідомленні.

У церкві нарікають, що учасників ходи нібито зустріли агресивно налаштовані люди на восьми автомобілях, а також кілька представників батальйону "Азов".

"Провокатори, які йшли паралельною колоною з паломниками, вигукували лайливі образливі гасла і всілякі наклепи, залякували віруючих, нахабно знімаючи знущання на відео", - заявили в УПЦ.

Учасники ходи дочекалися прибуття митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, і разом з ним вирушили на трапезу в сусідній храм.

"Провокатори продовжували безкарно ображати віруючих наклепницькими вигуками. Однак через деякий час сховали свою атрибутику і розійшлися", - запевняють в УПЦ.

Як повідомляв "Апостроф", волонтери міжнародного співтовариства InformNapalm опублікували докази того, що деякі учасники хресного ходу парафіян Української Православної Церкви Московського Патріархату на Київ брали участь у війні на Донбасі на стороні проросійських бойовиків.

Раніше український політолог Олеся Яхно-Бєлковська пояснила промах Росії у зв'язку з хресним ходом парафіян Української Православної Церкви Московського Патріархату на Київ.