RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

У мережі з'явилася гучна фейкова заява заступника Гройсмана на адресу Польщі

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Клімпуш-Цинцадзе спростувала фейкову заяву, яка з'явилася в мережі від її імені з різким випадом на адресу Польщі.

Про це віце-прем'єр написала на своїй сторінці в Facebook.

"Поляки з їх Аушвіцем і Треблинкою повинні бути останніми, хто нас звинувачує у геноциді", – йдеться в заяві, опублікованій на її фейковому обліковому акаунті.

"Увага! Гібридна війна в дії - вже зовсім на особистому досвіді... Чітко хочу повідомити - ніколи, за жодних обставин, не могла сказати цього бруду. З огляду на те, що цей фейк активно поширюється на російських ресурсах (а саме звідти підхоплений, на жаль, і на польські), то нескладно здогадатися, хто за цим стоїть і кому вигідно сварити нас з поляками.

Нагадую, мій справжній аккаунт в твіттері - https:/twitter.com/iklympush", написала Климпуш-Цинцадзе.

Як повідомляв "Апостроф", польський Сенат (верхня палата парламенту) ухвалив постанову, в якій події Волинської трагедії названі геноцидом. У документі сенатори закликали своїх колег з нижньої палати, Сейму, зробити 11 липня Національним днем пам'яті жертв геноциду, вчиненого проти поляків. У путінців викликала захват цяпостанова Сенату Польщі.