RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Скандал: у голови Міноборони України виявили секретний готель

Українські журналісти розповіли про те, що міністр оборони України Степан Полторак разом із сім'єю нібито проживає в готельному комплексі на території військової частини в Києві, побудованому на невідомі гроші і з невідомою метою.

Про це йдеться у відеосюжеті програми "Наші гроші", опублікованому на YouTube.

"До переїзду в Київ Степан Полторак працював у Харкові. У 2002 році був призначений начальником Академії внутрішніх військ МВС України, нині Національної академії Національної гвардії України. Цим навчальним закладом керував понад 10 років. З 2014 - кар'єра Степана Полторака пішла стрімко вгору: командувач Внутрішніх військ МВС, потім - Національної гвардії України, в підсумку став міністром оборони за рекомендацією президента України. У жовтні 2014 року парламентарії підтримали кандидатуру Степана Полторака на посаду міністра оборони", - нагадують у сюжеті.

"Після призначення Полторака міністром в інтернеті поширили інформацію, що у звичайній багатоповерхівці на Харківському житловому масиві живе вся його сім'я: дружина - капітан міліції Інна Полторак, син IT-шник - Ігор і невістка. Але з'ясувалося, що сусіди давно нікого з родини не бачили. У телефонній розмові Степан Полторак пояснив, що проживає в іншому місці, і це пов'язано з його безпекою:

"- Я проживаю в іншому місці, з метою безпеки. В моїй Декларації вказано, де я проживаю, і я плачу за оренду гроші. Все це є, договір на оренду квартири.

- А це готельний комплекс якийсь?

- Я проживаю на території військової частини. У мене є договір. Знімаю кімнату і там проживаю. І це пов'язано з безпекою, враховуючи те, що я міністр оборони."

За словами журналістів, персонал військової частини говорить, що в готельному комплексі живе тільки сім'я міністра. Зрештою на цю територію військовослужбовцям заходити заборонено. Там своя автономія.

"В цілому земельна ділянка Міноборони, на якій розташовується вся військова частина, згідно з даними Реєстру нерухомого майна розміром понад 61 га. Чверть території - відгороджена високим парканом для готельного комплексу. Ніякої інформації про нього немає. За які кошти побудований цей комплекс - невідомо. Як невідомо і те, за чий рахунок зараз утримується ця територія. Міноборони на запит відповіло, що інформація про цю військову частину з обмеженим доступом. І що "розголошення цієї інформації може завдати шкоди обороноздатності держави", - йдеться у відеосюжеті.

"Щоранку кортеж міністра залишає ворота військової частини. Як правило, 2 машини - BMW X6 і Lexus, який перевозить самого Полторака. Формальною власницею машини є пенсіонерка з Кременчука, яка прописана в Києві на Рейтарській. Ця жінка пов'язана з помічником пана Полторака Іваном Бриком. Lexus записано на матір його дружини Наталії Брік. Сам Брік і його дружина раніше працювали з Полторак в Харківській академії. Хоча міністр стверджує, що "Лексус", яким він користується, перебуває на обліку Міноборони. До речі, в 2014 році дружина міністра Інна Полторак, придбала нерухомість у Івана Брика в Харкові", - розповідають журналісти.

Як повідомляв "Апостроф", раніше журналісти дізналися, що заступник начальника Нацполіції України Олексій Руденко виявився власником приватного будинку на 430 кв. м в закритому дачному містечку на березі озера Стара Десна в селі Пухівка (Київська область), а його родині належать кілька автомобілів класу "люкс".