RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

В Україні назріває скандал через заяву щодо участі РФ в Олімпіаді

Президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубку звинуватили у симпатіях до РФ через те, що підпорядкована йому організація не підтримала вимогу інших країн заблокувати участь Росії в Олімпійський іграх в Ріо-де-Жанейро.

"Цікаво було б послухати наших чиновників?", - написав у своєму Facebook народний депутат Олександр Бригинець і опублікував картинку з переліком країн, що будуть вимагати відсторонення Росії.

"Бубка - гнида, московський лакей, путінський прихвостень і брат сепаратиста. Геть з НОКУ!",- написав на своїй сторінці депутат Київської міської ради, член партії "Свобода" Ігор Мірошниченко.

Як передає РИА Новости, посилаючись на New York Times. чиновники і спортсмени збираються домогтися відсторонення Росії в понеділок, 18 липня, у день, коли комісія Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) на чолі з Річардом Маклареном оприлюднить результати свого розслідування щодо можливих допінг-маніпуляцій на Іграх-2014 в Сочі. З вимогою про недопущення збірної Росії на Олімпіаду виступлять, зокрема, США, Німеччина, Іспанія, Японія, Швейцарія та Канада.

За даними американського видання, виконавчий директор Інституту національних антидопінгових організацій Жозеф де Пенсье закликав усі країни, що входять в організацію, підписати цю вимогу. Сам де Пенсье вважає "дуже ймовірним", що доповідь WADA підтвердить те, що буде одним з найбільших допінгових скандалів в історії і "моментом вододілу" для "чистого" спорту.

Як повідомляв "Апостроф", у червні Міжнародний олімпійський комітет підтримав рішення ради Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій по дискваліфікації Всеросійської федерації легкої атлетики, що означає для легкоатлетів РФ заборону на участь в Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро.