RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Автор розслідування загибелі МН17 дав сумний прогноз щодо України

Друга людина в незалежній розслідувальній організації Bellingcat і головний автор розслідування аварії Boeing на Донбасі Арік Толер дав сумний прогноз щодо майбутнього України.

Про свої враження від ситуації в Україні Толер розповів в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Я не експерт по Україні. Все, що я знаю, базується на тому, що говорять мої українські друзі, і на тому, що я бачу сам, коли туди приїжджаю. Поки це досить схоже на Ющенка. Коли він прийшов до влади, у всіх були величезні надії, але потім виявилося, що все настільки ж жахливо, як і раніше. Він зайнявся якимись дивними етнографічними проектами, а все інше повернулося на свої місця. До влади прийшов Янукович, знову повсюдна корупція... Тепер президентом став Порошенко, і знову були величезні надії, але через два роки він фігурує в Панамських паперах, корупція нікуди не поділася, люди заробляють ще менше, ніж раніше, ціни такі самі високі..", - говорить розслідувач.

"Для звичайного українця з яких-небудь Черкас життя залишилося таким самим, як раніше, можливо, навіть стало гіршим, плюс його син тепер на війні. Можна, звичайно, подивитися на це з геополітичної точки зору і сказати, що ситуація стала кращою, але для 90 % українців – тих, які не живуть у Донбасі, – життя залишилося приблизно таким самим, не враховуючи високих цін і можливості втратити родича на війні. Стосовно України, як і щодо Росії, я теж песиміст", - стверджує Толер.

Раніше відомий український актор Богдан Бенюк в інтерв'ю "Апострофу" висловився про те, яке майбутнє може чекати Україну.