RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

З мера Харкова витягли осколок кулі

Мер Харкова Геннадій Кернес розповів про те, що збирається передати для дослідження слідчим новий осколок кулі, вилучений у нього під час нещодавньої операції.

Про це політик заявив у коментарі Радіо Свобода.

За його словами, операція, яку зробили в Тель-Авіві 15 липня, тривала дев'ять годин.

"Її почали ввечері, а до ранку закінчили. Був видалений невеликий, але осколок кулі. Його витягли з м'яких тканин, але він був десь приблизно за два сантиметри від хребта. Також вилучили кілька залишків кісток, які були роздроблені кулею, яка зачепила хребет. Крім того, лікарі зайшли в спинно-мозковий канал, почистили його повністю для проходження спинно-мозкової рідини. Також хірурги встановили нову сучасну конструкцію, схожу на каркас, на хребет, щоб зміцнити сам хребет", - розповідає Кернес.

За словами мера Харкова, така операція, як запевняють його хірурги, дозволить відновити заняття спортом та інші реабілітаційні заходи для можливого відновлення рухової функції ніг.

"Хірурги сказали, що загалом у мене є достатні болі в ногах, які дозволяють думати про те, що у мене є якась можливість пробивання імпульсів для ходіння, що у мене є надія на те, що я зможу знову рухати ногами. У мене є рух ніг, але не дуже сильний", - зберігає оптимізм політик.

Як повідомляв "Апостроф", кілька днів тому Кернес показав у мережі, який він має вигляд після складної 9-годинної операції.