RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Загроза воєнного стану в Україні розбурхала соцмережі

Заява секретаря РНБО Олександра Турчинова про можливе запровадження в Україні військового становища стало приводом для бурхливих серед користувачів мережі.

Оцінку ідеї Турчинова дав відомий блогер і волонтер Юрій Касьянов у своєму Facebook.

"Обстановка в зоні розпалюється; втрати зростають; і влада знову погрожує ввести воєнний стан. Народ багатозначно киває головою, і на якийсь час заспокоюється. "Військове положення" звучить одночасно страхітливо і обнадійливо. Потужно. Зразок тієї атомної бомби, яку Кравчук зопалу віддав Росії. Але це все - пшик. З таким же успіхом можна ввести долар, або заборону на брехню - ні багатшими, ні чесніше ми від цього не станемо. Воєнний стан не зробить армію професійною, зброю - сучасною, а воєначальників - талановитими і сміливими", - пише блогер.

"Воєнний стан - це обмеження прав і свобод. Коли військовий комендант - тилова криса буде цар і бог у вашому містечку, а воєнком стане на законних підставах "вирішувати" кому воювати, а кому відпочивати - кому жити і кому вмирати... Воєнний стан - це коли ви не будете знати правду про втрати, і будете щасливі в своєму незнанні; а зрадофілів, що говорить незручну правду, критикують улюблену владу - нарешті притягнуть до відповідальності. І, може бути, навіть поставлять до стінки. Щоб не заважали всім нам безперервно перемагати", - не вірить у життєздатність ідеї Касьянов.

"Так, це буде жирною крапкою.... В особливій зоні з неотриманним особливим статусом не вводили 2 роки, зате тепер вирішили ввести по всій Україні! Сценарій очевидний! Гасіть світло!", "Якщо воєнний стан вводиться лише на окупованих територіях, не такий страшний чорт, як його малюють", "Який сенс у введенні військового стану, якщо триває однобічне виконання Мінських домовленостей?", - сперечаються користувачі в коментарях до посту Касьянова.

"Спочатку воно два роки кричить, що АТО - це "зрада". Тільки почуло про СП...Тепер вже ВП - це "зрада", - відповів Касьянову в Twitter користувач з ніком Львівський Батяр.

"А я в цьому навіть не сумнівався.БУДЬ-ЯКУ(БЕЗ ВИНЯТКУ!!!!) дію влади ця мерзота назве зрадой. Скиглій є скиглій , мерзота є мерзота", "Воно" може не дуже об'єктивне, але корисне. А яка користь від тебе, невідомо!", "Одна з українських версій ернестушки", - пишуть користувачі в коментарях.

Більше про можливе введення воєнного стану читайте в матеріалі "Апострофа" Рада підтримає введення воєнного стану, - Дмитро Тимчук.