RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Головного церковника Путіна висміяли через слова про схожість православних і мусульман

У мережі висміяли заяву патріарха Московського і всієї Русі Кирила, який вдався до кумедного порівняння православних і мусульман.

Як передає "Інтерфакс", глава РПЦ відзначився таким порівнянням у ході зустрічі з головою Духовного управління мусульман Татарстану Камілем Самігуліним

"Мені здається, що сьогодні існують дуже сильні передумови, глобальні, не тільки національні, розвитку відносин між православними і ісламом. Ми належимо до однієї східної культурі, у нас навіть одягу схожі", - сказав Кирило.

Користувачі мережі висміяли заяву Кирила в коментарях до посту на сторінці журналіста Олександра Коляндра в Facebook.

"Ну а чого ж несхожого - гуччі", "Ну раз у одягу схожі, тоді звичайно. А ще шаріат як не можна краще впишеться в православну етику. Та що там, і обрізання можна ввести народ зрозуміє. А там, дивись... нє, ну хто такий Христос? Пропаганда Заходу. Та й не було його зовсім. Аллаху акбар", - іронізують у коментарях.

"І одяги схожі!! Це ж головне!!", "Це сукні латинських трансвеститів", "Патріарх сказав правду: його ряса дуже схожа на мусульманський жіночий одяг..", "Нове слово в теології", - кепкують користувачі в коментарях.

Як повідомляв "Апостроф", нещолавно користувачів мережі здивувала заява Кирила про те, що радянське суспільство зберігало християнські корені.