RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Хресна хода на Київ: у Філарета побачили, як готують бійню

Голова інформаційного управління Української Православної Церкви Київського Патріархату (УПЦ КП) архієпископ Євстратій (Зоря) вказав на те, що учасників хресної ходи на Київ, організованої УПЦ Московського Патріархату, готують до бійні.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, коментуючи повідомлення в соцмережі українського сепаратиста Юрія Кота, який втік до Росії, а до того, під час Революції Гідності, був ведучим на сцені "Антимайдану" в Києві.

"Збіг? Не думаю. З Донбасу прийшла інформація, що серед тамтешнього духовенства МП надано керівництвом вказівку на проповідях говорити, що їхня Церква є "Церква-мучениця", що вона "переживає гоніння". Правда, "мучеників" ще немає, але чи у Москві вже не вирішили, як їх "зробити"? І завчасно починається "розгін інформаційної хвилі"?

Саме у Москві зараз перебуває колишній журналіст Інтера і Першого (в часи Януковича) Юрій Кот. Очевидно, що там він тісно спілкується із втікачами з кількості колишніх можновладців. І от він просуває ті самі думки: "хренса хода йде фактично на Голгофу… Я знаю…" Йому вже доповіли деталі плану? Якщо хто забув, то саме він на початку Майдану був "звіряче побитий майданівцями" нібито за те, що вів мітинг і концерт анти-майдану на Європейській площі", - написав представник УПЦ КП.

Нагадаємо, фотокореспондент "Апострофу" Владислав Мусієнко побачив у Чернівцях на храмах УПЦ МП оголошення про доставку учасників хресної ходи в Київ на транспорті.

Як повідомляв "Апостроф", заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий заявив, що правоохоронні органи готові вдатися до непопулярних методів для забезпечення безпеки під час проведення хресної ходи УПЦ МП у Києві.