RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У ватажка ДНР відреагували на заяву Савченко щодо вибачень

Так званий політичний аналітик, який проживає на окупованих територіях східної України, Роман Манекін прокоментував слова народного депутата Надії Савченко про необхідність вибачитися перед Донбасом.

Про це повідомляє російське інформагентство "Национальная служба новостей".

"Вибачення українців перед жителями Донбасу доречні, причому починати треба з самої Надії Савченко, яка брала участь у вбивствах і населення, і незалежних журналістів. Вибачення повинні бути принесені. Вони можуть бути прийняті тоді, коли за ними будуть конкретні дії, які ці вибачення підтверджують. Є непорушні пункти, яких потрібно дотримуватися. Це відведення військ з Донбасу, прямі переговори між представниками Донбасу і президента України", - сказав Манекін.

Однак він вважає, що поки ведуться військові дії, заклик Савченко до вибачень перед населенням окупованого Донбасу можна вважати провокацією.

"Вчора був найсильніший обстріл з часів літа 2015 року. Навряд чи питання про реальне політичне регулювання знаходиться в компетенції Надії Савченко. Вона користується сьогочасною популярністю, навряд чи це відображає інтереси правлячого класу України. Ця думка (попросити пробачення, – "Апостроф"), мабуть, витає в повітрі на Україні і досягла вух цієї дами. Важливо не просто оголошення вибачень, важливо припинення вбивств. А вбивства тривають, тому, як їх можна взяти? Можливо, як чергову провокацію. Таке ставлення теж цілком можливе", - зазначив Роман Манекін.

У свою чергу, як передають "РИА Новости", так званий заступник командувача оперативного командування "Донецьк" бойовиків самопроголошеної ДНР Едуард Басурін вважає, що жителям тимчасово окупованих територій Донбасу нема за що просити вибачення в населення решти України.

"За що нам просити у них вибачення? Це хіба ми прийшли до них додому зі зброєю вбивати мирних жителів? Це вони до нас прийшли. Перед матерями вибачатися? Хіба ми їхніх дітей сюди направляли? Це нас кожен день обстрілюють, руйнують будинки, вбивають мирних жителів", — заявив Басурін.

Як повідомляв "Апостроф", український професор підтримав заклик Савченко вибачитися перед жителями окупованого Донбасу.