RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Консерви з копит на халяву: блогер розповів про початок окупації бойовиками Луганська

Один з українських блогерів, який залишився в Луганську після його захоплення проросійськими бойовиками так званої ЛНР, поділився спогадами про початок окупації міста у серпні 2014 року.

Про це повідомляє Online.ua.

"Бабки-пенсіонерки скаржаться на отриману подачку гуманітарної допомоги. Замість заявленого кілограма цукру стали давати півкіло, а замість тушонки — квасоля в томаті або рибну консерву. Кому дісталася тушонка, кажуть, що в рідині з незрозумілого жиру плавають роги і копита, та й сама тушонка виробництва "Смолмясо" м. Смоленськ випущена аж у 2011 році. Але народ все одно продовжує шикуватися в черги третьої ранку. На халяву і це делікатеси. Це солодке слово "халява"!", - заявив блогер.

Він зазначив, що його сусідка, яка розфасовувала крупу для пайків, заявила, що так званий ополченці ЛНР крали продовольчі товари.

"Не доходять до простого народу ні макарони, ні згущене молоко, ні масло, надсилаються "братньою" Росією у якості гуманітарної допомоги. На обід жінкам-фасовщицям видали прострочену сушену рибку до пива ТМ "Морські". Та й взагалі, вся робота їм буде оплачена пайком. Робота за тарілку супу", - пише блогер.

За його словами, в той період набиралися будівельні бригади для відновлення зруйнованих квартир і будинків, робота в яких також оплачувалася продовольчим пайком.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно аналітики опублікували супутникові фото, на яких видно погіршення економічної ситуації в окупованих Луганську і Донецьку.