RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В Україні створили унікальний бойовий вертоліт: опубліковано фото

Українське підприємство "Мотор Січ" розробив унікальний транспортно-бойовий вертоліт Мі-8МСБ-В, здатний літати навіть після відмови двигуна.

Про це повідомляє сайт Міноборони "Народна армія".

За даними Міноборони, вертоліт зможе швидко відриватися від землі навіть при максимальній завантаженості, а також підніматися на висоту понад 2 тисяч метрів над рівнем моря.

"Вертоліт може використовуватися і в холод, і в спеку, і в умовах високогір'я. Перебуваючи на рекордних для вертольотів висотах, навіть в умовах розрідженого повітря або температури навколишнього середовища 52 градуси за Цельсієм, вертоліт не втрачає потужності завдяки новим двигунам. Фактично, створена універсальна, всепогодна машина", — кажуть виробники.

Крім того, вертоліт здатний ефективно знищувати броньовану техніку, вогневі точки та живу силу противника за допомогою встановленого озброєння — кероване і некероване ракетне, бомбардувальне, гарматне, а також система мінування. Повітряна машина може транспортувати вантажі і техніку, особовий склад — десант з озброєнням або поранених на ношах, а також брати участь у пошуково-рятувальних операціях.

Як повідомляв "Апостроф", восени минулого року в Україні на основі радянського вертольота Мі-2розробили новий ударний вертоліт, оснащений озброєнням українського виробництва, яке передбачає його використання в зоні АТО.