RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В Україні висіяли рекордний тризуб: опубліковані вражаючі фото

У селі Антонівка Херсонської області аграрії висіяли чорним рисом велетенський тризуб, який став переможцем в номінації "Самий великий герб України, створений і посіяний рисом з чорними листям".

Про це повідомляє прес-служба Херсонської ОДА.

За даними прес-служби, зображення тризуба, яке можна побачити навіть з космосу, власноруч висіяли співробітники відділу селекції Інституту рису НААН України під керівництвом завідувача, кандидата сільськогосподарських наук Дмитра Шпака.

"Мало хто знає, що рис є однією з найбільш споживаних зернових культур в Україні. У світовій практиці вже давно розпочата техніка малювання картин з допомогою висаджування рису різних кольорів. Це не перший творчий проект нашого Інституту, але на цей раз він присвячений 25-й річниці незалежності України. Ми, селекціонери, вирішили висіяти Малий герб України рисом на полі для того, щоб продемонструвати свою громадянську позицію у цей непростий для України час", — зазначив директор Інституту рису НААН України Володимир Дудченко.

Як повідомляв "Апостроф", жителі Лисичанська Луганської області 22 січня відзначили День соборності України, створивши "живі" символи української держави - прапор та тризуб.