RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Скандальний хресний хід на Київ зробив "хід конем"

Учасники скандального хресного ходу, організованого Українською Православною Церквою Московського Патріархату (УПЦ МП), щоб уникнути провокацій пішли в обхід Борисполя, де їх очікують противники ходи.

Про це повідомляють Вести.

Місцевий патрульний поліцейський повідомив, що хресний хід пішов в обхід Борисполя, по Броварський дорозі.

Колона людей підійшла до кордону правоохоронців, першими стоять священики з хоругвами. Один з учасників хресного ходу переговорив з правоохоронцями, після чого хода рушила в бік Броварів. Противники вигукують гасла і кидають в учасників ходи яйця, пластикові пляшки.

Представники ОУН кричать "Ганьба" і рухаються паралельно з ходою.

Нагадаємо, загальнонаціональний хресний хід з молитвою за мир в Україні розпочався 3 липня на сході країни Святогірської лаври, а 9 липня — на заході країни з Почаївської лаври. 27 липня, напередодні святкування Дня Хрещення Русі, учасники обох походів зустрінуться в Києві на Володимирській гірці і разом пройдуть до Києво-Печерської лаври, де буде звершено урочисте богослужіння. 28 липня на площі перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври буде звершена урочиста божественна літургія. Охороняти безпеку під час цих заходів у Києві будуть 4,5 тисячі правоохоронців.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у мережі з'явилися фотографії, на яких показано, як противники скандального хресного ходу, організованого Українською Православною Церквою Московського Патріархату (УПЦ МП), перекрили дорогу на Київ.