RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

В Україні підскочив штраф за п'яне водіння

Президент України Петро Порошенко підписав 25 липня закон, згідно з яким посилюється покарання за водіння в стані алкогольного сп'яніння.

У документі йдеться про збільшення розміру штрафу щодо водіїв, які перебувають в алкогольному, наркотичному або іншому сп'янінні, з 200 неоподатковуваних мінімум доходів громадян до 600 (10,2 тисяч гривень), передає "Інтерфакс-Україна".

Також згідно з законом передбачається позбавлення їх прав керувати транспортом на термін один рік.

Зазначається, що в разі повторного вчинення такого порушення протягом двох років розмір штрафу складе 1,2 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (20,4 тисяч гривень) з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк три роки. Якщо такі порушення будуть вчинені двічі протягом року, штраф складе 2,4 тисяч неоподатковуваних мінімум доходів громадян (40,8 тисяч гривень), водій буде позбавлений права керувати транспортними засобами на строк 10 років.

Як повідомляв "Апостроф", депутати Верховної ради 7 липня проголосували за прийняття цього законопроекту. За це рішення проголосували 243 народних депутати при необхідному мінімумі в 226 голосів.