RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Заява відомого волонтера щодо воїнів Путіна на Донбасі спричинило хвилю гніву в українців

У соцмережах викликала хвилю обурення заява відомого волонтера і тележурналіста Олексія Мочанова про те, яку роль відіграють російські військовослужбовці на окупованій території Донбасу.

Про це він сказав в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Повторюся, що дуже невелика площа "ЛНР" і "ДНР" дозволяє росіянам, зосередженим у себе на території, на кордоні з Україною, з нинішніми невизнаними "ДНР" і "ЛНР", отримати завдання, зайти всередину, виконати його і повернутися назад. Тому, звісно, там ніяких військових російських баз немає", — сказав Мочанов.

На уточнююче питання журналіста про присутність російських військових він заявив: "Російські спеціалісти є. Але вони виконують роботу та повертаються назад. Так само, як у нас на полігоні в Яворові є американські спеціалісти".

На це журналіст зауважив: "Але ж американські спеціалісти не ведуть бойових дій. А російські спеціалісти?"

"Саме тому я повністю на боці України, а не на стороні Російської Федерації в озброєному конфліктні з Україною і не вважаю це "громадянською війною", а вважаю це розв’язаною на території України громадянською війною, яку Російська Федерація "запропонувала" Україні і різноманітно підживлює її з того боку для того, щоб для світової спільноти це мало вигляд громадянської війни. Для того, щоб працював артилерійський розрахунок, потрібні три спеціалісти – людина на стволі, корегувальник і командир гармати. Решта – це вантажники.

Ми з Вами в артилерійському розрахунку можемо зараз піднятися і носити ящики. Для цього не потрібна жодна кваліфікація. І тому на точці, де працюють спеціалісти, там перебувають специ. Раніше вони були з Російської Федерації, а зараз в дуже багатьох випадках, часто це люди, які пройшли навчання в Російській Федерації, це вже місцеві "денеерівські" специ, їх вже навчали росіяни.

Наші навчаються в американців. Але ще залишився великий радянський досвід. І війна дуже схожа на щось середнє між Афганістаном і війною в 1942 році…", - сказав Мочанов.

Як повідомляв "Апостроф", минулого року розгорівся скандал навколо візиту Мочанова до окупованого Донецька.