RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Гучна заява глави ГПУ щодо розстрілу Євромайдану: з'явилися нові дані

Керівник департаменту спеціальних розслідувань генпрокуратури Сергій Горбатюк повідомив нові дані про людину, яка сприяла приховуванню фактів по справі щодо розстріл Євромайдану.

Про це Горбатюк розповів в інтерв'ю виданню LB.ua.

За його словами, чоловік, який допомагав співробітникам "Беркута" позбутися зброї і залишити Київ, представляє керівництво громадської організації "Ніхто крім нас". Однак Горбатюк не став називати прізвище цієї людини і зазначив, що на даний момент її ще не затримали.

"... йому повідомили про підозру у приховуванні злочину, це стаття 396 Кримінального кодексу, санкції якої передбачають позбавлення волі до 3 років, тобто, це не тяжкий злочин, середньої тяжкості. Кримінальний кодекс не передбачає у такому випадку арешт як запобіжний захід", - сказав співробітник ГПУ.

Він підкреслив, що в даний дана підозра оголошена лише одній людині.

За інформацією видання, ГО "Ніхто крім нас" включає в себе ветеранів Афганістану з метою соціального захисту їх та їхніх сімей. Члени організації були в числі інших учасників Евромайдана. Головою ГО "Ніхто крім нас" є Олександр Ковальов.

Як повідомляв "Апостроф", 14 липня глава ГПУ Юрій Луценко опублікував фото елементів снайперської гвинтівки, з якої "Беркут" стріляв по активістам Євромайдану.