RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

В Україні пояснили, як Путін влаштував із зони АТО полігон для випробувань своєї нової техніки

Українські військові експерти прокоментували слова секретаря РНБО Олександра Турчинова про те, що Росія використовує окуповані території Донбасу для випробувань нового озброєння.

Про це повідомляється в статті Владислава Кудрика для "Апострофа".

"Думаю, що така зброя застосовується точково, а не масово. Швидше за все, це дійсно можна назвати польовими випробуваннями всіх цих озброєнь — щоб отримати практично достовірні дані про можливості тієї чи іншої моделі. Напевно, там присутні фахівці — представники російського ВПК. Але, повторюся, навряд чи ці випробування носять масштабний характер по всій зоні АТО", - заявив координатор Центру військово-політичних досліджень "Інформаційний опір" Костянтин Машовець.

Схожу точку зору має і директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

"Дійсно, РФ з початку бойових дій використовує зону АТО в якості полігону для відпрацювання нових зразків озброєння. Міномет "Грань" з керованою міною і комплексом "Малахіт" — це керований боєприпас, який дозволяє високоточно уражати броньовані цілі і укріплені споруди на нашій території. Цей боєприпас на озброєння російської армії був прийнятий, масово не закуповується, і, можливо, безпосередню участь у бойових діях беруть участь представники російського "КБ приладобудування", - наголосив Згурець.

Детальніше читайте у статті Владислава Кудрика "Донбас як полігон: про що не зміг сказати Турчинов" для "Апострофа".