RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Скандальна хресна хода: "Правий сектор" зробив цікаве спостереження

Прес-секретар організації "Правий сектор" Артем Скоропадський заявив, що скандальна хресна хода, яку організувала Українська православна церква Московського патріархату (УПЦ МП) виявила тенденцію спаду впливу цього патріархату в Україні.

Його заяву опубліковано на сайті ПС.

"Ми пам'ятаємо, ще декілька років тому за Януковича Московський патріархат був фактично панівною церквою, яка мала усі державні привілеї, а патріарх Кіріл Гундяєв декілька разів на рік приїздив в Україну, що викликало справедливе обурення усіх патріотичних організацій. Незважаючи на це, щорічний шабаш антиукраїнських сил проходив на Володимирській гірці за участю перших осіб держави. У цьому ж році ми бачимо, що Московський патріархат сам загнав себе у гетто так само, як і в ситуації з гей-парадом: без багатотисячної охорони хода прибічників Москви просто фізично не змогла б відбутись у Києві", – вважає Скоропадський.

На думку прес-секретаря ПС, тенденція до втрати впливу УАЦ МП в Україні триватиме.

"Ми бачимо, що почався перехід громад УПЦ МП до Київського Патріархату. Це абсолютно закономірний процес, який став висновком з політики керівництва МП. Згадаємо хоча б випадок у Верховній Раді, коли голова і представники МП відмовились встати під час присудження нагороди "Героя України" учасникам російсько-української війни. Усе це відштовхує українців від московської церкви, яка все частіше займає антиукраїнську позицію. Також і поява на Володимирській гірці депутатів від "Опозиційного блоку" показує, хто насправді є союзниками Московського патріархату. Впевнений, що УПЦ МП необхідно перереєструвати як "Російську православну церкву в Україні", оскільки її теперішня назва не відповідає дійсності. Остаточною ж нашою задачею є створення єдиної Помісної Української Церкви", – підкреслив Скоропадський.

Як повідомляв "Апостроф", голова МВС України Арсен Аваков розповів про затримання під час хресної ходи адептів "русского мира". При цьому він зазначив, що серйозних провокацій і сутичок вдалося уникнути.