RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

У сім'ї головного українського заручника Путіна трапилася драма

Дружина українського режисера Олега Сенцова, засудженого в Росії на 20 років колонії нібито за терористичну діяльність, вирішила подати на розлучення.

Алла розповіла, що статус дружини ув'язненого в окупованому Криму позбавляє її можливості взяти іпотеку і придбати житло для себе і двох спільних з Олегом дітей, передає "Громадське радіо".

Жінка зізналася, що місяць тому їй перестала надходити якась допомога — раніше ці гроші вона витрачала на оплату орендованого житла.

"Я прекрасно розумію, що Олегу там набагато важче, ніж нам. Але я з першого дня не мала ніякого доступу до будь-яких фондів, я не знаю ні про які суми взагалі в принципі йшла мова, я цього просто не знаю, і я ніколи цим не цікавилася, тому що коли це сталося зі мною зв'язалися і сказали: яку допомогу вам треба? Я сказала – просто допоможіть мені з оплатою квартири", — розповіла Алла.

Дружина Сенцова зізналася, що за два роки українська влада не проявила жодної уваги до неї та її матеріальних проблем. Допомогу надавали волонтери і різні створені ними фонди. Зараз жінка не може влаштуватися на повноцінну роботу, оскільки повинна піклуватися про двох дітей і маму.

Також Алла зізналася, що останнім часом перед арештом вони з чоловіком жили окремо – через певні проблеми у відносинах. Про своє рішення розлучитися вона повідомила Сенцову поштою, бо не має з ним іншого зв'язку. Вона зазначила, що не знає, чи отримав Олег її лист і яке його відношення до пропозиції про розлучення.

"Навіть коли у нас були дуже бідні часи, коли він придумував свої абсолютно божевільні проекти, коли всі казали — ти що??? Я говорила – підемо, зробимо, все буде нормально. Я завжди казала — якщо Олег скаже вирощувати жирафів, значить, будемо вирощувати жирафів, я пішла шукати інструкцію... А зараз я поставлена в таку ситуацію, що я змушена доводити, що я його дружина, мені доводиться пояснювати якісь свої вчинки", — сказала вона.

Як повідомляв "Апостроф", у березні захист українського режисера Олега Сенцова оскаржив вирок у касаційному порядку.