RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Скандальні заяви Савченко: у Тимошенко вказали на відчай

У парламентській фракції партії "Батьківщина" назвали актом відчаю те, що українська льотчиця і народний депутат Надія Савченко знову оголосила голодування.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на заступника голови фракції "Батьківщина" Сергія Соболєва.

За словами Соболєва, фракція не підтримувала те, що Савченко голодувала в російському полоні, вважаючи, що здоров'я української героїні важливіше.

Заступник голови фракції "Батьківщина вважає, що Савченко пішла на голодування через відчай. Соболєв зазначив, що Савченко не бере участь у переговорах з обміну заручниками і ніяк не може впливати на них. Але своїм голодуванням вона хоче звернути увагу світової спільноти на цю проблему.

Ситуацію із заручниками Соболєв назвав загрозливою і зазначив, що треба шукати нові шляхи її вирішення

Також заступник голови фракції "Батьківщина" сказав, що раніше не чув про заявлений намір Савченко провести 8 серпня акцію під Адміністрацією президента -і у фракції це не обговорювали.

А ось заяву Савченко про готовність вести переговори з ватажками так званих ДНР і ЛНР Соболєв назвав приватною ініціативою Савченко. Заступник голови фракції зазначив, що висловлювання Савченко не можна розцінювати як слова представника "Батьківщини", нардепа або уповноваженого.

Нагадаємо, своїм голодуванням Савченко хоче прискорити звільнення українців, які перебувають у полоні в Росії і на окупованому Донбасі.

Як повідомляв "Апостроф", в Раде федерації РФ поведінку Савченко, яка оголосила голодуванн, назвали екстравагантною.