RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Скандал з бронеавтомобілем для голови "Нафтогазу": Аваков дав шокуючі дані

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков прокоментував скандал навколо закупівлі бронеавтомобіля для глави НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва.

Про це міністр повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Аваков підкреслив, що бронеавтомобіль необхідний Коболєва для забезпечення його безпеки. Зокрема, міністр заявив, що 24 листопада 2015 року в період процесу з повернення до держбюджету 3 млрд грн з компанії Osthemom олігарха Дмитра Фірташа будинок голови "Нафтогазу" обстріляли з автоматичної вогнепальної зброї.

"На наступний день – ми змушені були виділити Андрію спец охорону, а прем'єр-міністр Яценюк віддав Коболєва свій штатний бронеавтомобіль, зобов'язавши його переміщатися на ньому", - написав Аваков.

Також він зазначив, що на даний момент Коболєв представляє позицію України за судовими позовами щодо поставок і транспортування газу з Росії на суму близько 46 млрд дол.

"Тиск на що представляє, по суті, Україну - главу НАК "Нафтогаз України" колосальна – в хід йде все .. від психічних атак до шантажу, погроз, прихованих і відкритих докорів..", - повідомив Аваков.

Він вважає, що скандалом навколо бронеавтомобіля для Коболєва якісь політичні групи намагаються спровокувати його відставку і замінити зручною для них людиною.

"Так що, боюся - не в броньовику справа – броньовик потрібен.. боюся справа в іншому..", - підсумував Арсен Аваков.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно в соцмережах прокотилася хвиля обурення щодо планів "Нафтогазу" придбати бронеавтомобіль Mercedes Benz S600 Guard вартістю 5,1 млн грн.