RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Мітинг Савченко: у Раді висловилися про безглуздість протесту

Перший віце-спікер Верховної ради Ірина Геращенко заявила, що оголошення голодування матерями і дружинами деяких українців, які перебувають у полоні на окупированном Донбасі, учасницями мітингу, організованого народним депутатом Надією Савченко, не допоможе звільнити заручників.

Про це Геращенко написала на своїй сторінці у Facebook.

Вона зазначила, що полонені навряд чи зрадіють рішенням їхніх близьких голодувати.

За словами Геращенко, втягувати сім'ї заручників в подібні авантюри — жорстоко і безвідповідально. Перший віце-спікер заявила, що буде робитися все, щоб умовити мам та дружин повернутися додому.

"Їм потрібні сили і витримка дочекатися своїх рідних", — заявляє Геращенко, додаючи, що робота зі звільнення полонених ведеться, але деякі деталі не можна казати до моменту звільнення.

Пост Геращенко зібрав більше тисячі лайків у соцмережі.

"Це не тільки безвідповідально і жорстоко. Це злочин проти людяності. Савченко заробляє дивіденди на самому святому — материнській любові, самопожертві. Її мама голодувала, коли вона була в полоні?", "Ось результати її акції голодування! Шкода матерів і родичів, голодування нічого не принесе, крім знищеного здоров'я!", "Найгірше у цій ситуації - це політичні маніпуляції окремих політиків навколо цієї складної і тонкої теми. Рідних зрозуміти можна, звичайно, але не розумію тих, хто родичів українських заручників підштовхує до подібних дій", — коментують користувачі Facebook.

Як повідомляв "Апостроф", путінців порадував влаштований Надією Савченко мітинг біля Адміністрації президента України.