RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Справа скандальної роти "Торнадо": донецький журналіст розкрив всі таємниці підсудних

Журналіст Денис Казанський розповів подробиці з життя колишніх співробітників роти патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо", які звинувачуються у тяжких злочинах на Донбасі.

Про це він написав у Facebook.

Казанський зазначає, що, незважаючи на тяжкі звинувачення - зґвалтування, катування і вбивства, підсудні наполягають на відкритому процесі, але його все одно проводять в закритому режимі.

"Чи міг Руслан Онищенко (один з підсудних) зробити те, в чому його звинувачують? Враховуючи факти його біографії, це дуже ймовірно. В цілому ж біографія Онищенко — це чергова типова історія з Донбасу і про Донбас. Командир «Торнадо» відмінно підходить під стереотипний образ жителя донецького регіону, який сформувався ще в довоєнні часи — голений здоровань з кримінальним минулим, що має справу з копанками і колесить по дорогах на величезному джипі з битою в багажнику", - пише журналіст.

За даними Казанського, в 90-х Онищенко займався рекетом, отримав термін і відсидів 7 років. Коли вийшов, зайнявся вугільним бізнесом - тримав копанки і вугільні майданчики в Торезі. У 2008 вже сам Онищенко потрапив у міліцію.

"Менти звинуватили його в зберіганні зброї, катували струмом, били, підвішували догори ногами, душили пакетом. Щоб вийти на свободу, Онищенко довелося заплатити їм 30 тисяч доларів відкупних. Фільми Тарантіно меркнуть на тлі нашої реальності. Тоді складно було припустити, що всього через шість років Руслан Онищенко сам стане міліціонером. Однак життя розпорядилося інакше. Руслан Онищенко очолив спецроту МВС. У цій історії немає хороших хлопців. Це Донбас, пацани", - резюмує Казанський.

Як повідомляв "Апостроф", подробиці з останнього засідання Оболонського райсуду в Києві читайте в матеріалі "Апострофа".