RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Допит Порошенка: юрист вказала на дешеві балачки

Президент України Петро Порошенко з'явиться в Генеральну прокуратуру для дачі свідчень у справі розслідувань злочинів, скоєних у січні-лютому 2014 року проти активістів Євромайдану, після офіційного виклику на допит.

Про це повідомив прес-секретар українського президента Святослав Цеголко, передає "Інтерфакс-Україна".

Однак, відповідаючи на питання про наявність офіційного повідомлення про виклик на допит у ГПУ Петра Порошенка, Цеголко заявив, що "про це буде повідомляти Генпрокуратура".

У свою чергу, юрист Валентина Теличенко на своїй сторінці у Facebook підкреслила, що виклик на допит до слідчого не є ні покаранням, ні свідченням причетності особи до злочину, ні засобом тиску. За її словами, допит як свідка не є таким порушенням прав конкретної особи, як, наприклад, обшук або "прослуховування" без дозволу суду.

"Пишу це, щоб закликати реагувати на незаконні дії правоохоронців, а не топити в дешевій балаканині все без розбору. Реагувати на незаконні дії чи захмарні невиправдані статки — це важливо, а обговорювати, кого саме допитують слідчі, — лише відволікання уваги від основного", - додала юрист.

Як повідомляв "Апостроф", російські прихильники політики Путіна бурхливо відреагували на згоду Порошенка з'явитися на допит у ГПУ.