RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Скандал з e-декларуванням в Україні: прийнято важливе рішення

У Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАПК) зробили заяву про те, що система електронного декларування, незважаючи на недолiки в програмному забезпеченні і на відсутність атестата відповідності, буде запущена з півночі 15 серпня, як і обіцялося раніше.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на главу відомства Наталю Корчак, огласившую таке рішення на засіданні НАПК.

Корчак нагадала, що розробник ПЗ для системи е-декларування, ТОВ "Міранда", ще не усунув виявлені недоліки, що стосуються модулів інтеграції з іншими державними реєстраторами. Незважаючи на це, в НАПК приступлять до виконання всіх функцій свого відомства, до яких відноситься і електронне декларування, з 15 серпня.

Що стосується атестата відповідності Держспецзв'язку, який за законом має отримати система е-декларування, Корчак заявила, що він може бути отриманий через 5 або 10 днів, коли всі наявні дефекти системи будуть усунені.

Як повідомляв "Апостроф", український ЗМІ звинуватив главу РНБО Олександра Турчинова у зриві запуску системи е-декларування.