RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Журналісти дізналися про підозрілі газові успіхи людей Авакова

Українські журналісти дізналися про те, що підприємці з близького оточення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і бізнес-партнера його сім'ї Ігоря Котвіцького стали співзасновниками двох компаній, які отримали спеціальні дозволи Державної служби геології і надр на вивчення і розробку нафтогазових родовищ.

Про це повідомляють у випуску проекту "Схеми", передає "Радіо Свобода".

Так, стало відомо, що кілька тижнів тому бізнесмен Роман Дружбін та його партнери стали власниками харківських фірм "Укргаздоб" і "Нафтогазенергопром".

Повідомляється, що ці фірми отримали спеціальні дозволи на користування надрами після аукціону Держгеонадр, який відбувся 22 березня 2016 року.

Як з'ясували представники ЗМІ, Дружбін є помічником народного депутата від "Народного фронту" Ігоря Котвіцького, близького соратника і партнера сім'ї Арсена Авакова.

Стало відомо, що в обох випадках за нафтогазові площі змагалися лише по дві компанії. Особливо підозрілим видається те, що на момент подання документів про участь в аукціоні обидві фірми існували менш ніж два тижні та були зареєстровані в один день – 23 лютого 2016 року.

У свою чергу за Південно-Кисовську площу змагалися між собою компанії "Нафтогазенергопром" і "Укргаздоб". Також журналісти повідомляють, що в керівництві всіх вищевказаних компаній фігурують люди, невідомі в широкому колі нафтодобувачів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше народний депутат і журналіст Сергій Лещенко опублікував докази, які можуть стати основою для звинувачення Авакова в корупції.