RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Ізраїль і українські втікачі: в мережі емоційно відреагували на звістку від ГПУ

У Генеральній прокуратурі України (ГПУ) розбурхали мережі повідомленням про те, що генпрокурор України Юрій Луценко почав переговори з урядом Ізраїлю про можливість екстрадиції двох втікачів топ-чиновників часів екс-президента Віктора Януковича - колишнього міністра освіти Дмитра Табачника та екс-міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького.

Про початок переговорів про екстрадицію написала у своєму Facebook прес-секретар Луценка Лариса Сарган.

Як написала Сарган, генпрокурор провів неофіційну зустріч з главою Міністерства оборони Ізраїлю Авігдором Ліберманом, а також генпрокурором цієї країни Ваний Ницаном і міністром юстиції Айлет Шакед.

За словами Луценка, сторонами був підписаний меморандум про спільні дії, а прохання українських правоохоронців буде уважно розглянуто колегами з Ізраїлю.

На цю звістку емоційно відреагував український письменник Андрій Кокотюха у своєму Facebook.

Письменник приділив особливу увагу можливої екстрадиції екс-міністра освіти Табачника, назвавши його ідейним ворогом України, який "все життя тиснув її катком".

"Якщо вийде з Табачником - більше нічого не треба. Крамола - але помсти хочу. Побачить саме цю - Табачника - су*на параші, та ще й за грою в півника з неголеним вбивцею. Більше шкоди, ніж Табачник, Україні ніхто не завдав. Навіть Кернес з Оленою Бондаренко, хоча в парі з Табачником треба вмочити в парашу і їх. Так, були ті, хто вбивав і наказував вбивати. Загинули й гинуть наші співгромадяни. Але Табачник почав вбивати раніше. Це - покидьок вищої міри, цей п*дарюга вбивав все живе ідеологічно, морально тиснув своїм катком, маючи до України щось особисте, болісне, ненависне, як Путін з Медведчуком. Він ідейний ворог України як держави. Це - та сама голка кощеевої смерті. Лише б вийшло, лише б вийшло, лише б вийшло", - хвилюється Кокотюха.

Як повідомляв "Апостроф", у травні в ЗМІ з'явилася новина про затримання в Ізраїлі Ставицького при спробі вильоту в Росію. Однак незабаром побіжний екс-міністр прокоментував цю інформацію, назвавши її фейком.