RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Стало відомо про таємне завдання бригади російських військ на Донбасі: опубліковано відео

Журналісти з'ясували, чим займається 60-та мотострілецька бригада з Приморського краю Росії на Донбасі.

Про це повідомляє ТСН.

Про розміщення цієї бригади на Донбасі стало відомо після того, як повідомили про дезертирство двох її воїнів, які відмовилися брати участь у війні на території України і повернулися в Росію.

За офіційною інформацією, ця бригада знаходиться на навчаннях в Ростовській області. Але, за даними української розвідки, представники бригади ще в 2014 році вирушили з Монастирища в Приморському краї в Новочеркаськ Ростовської області. Потім близько 168 військових опинилися в Україні.

"Головне управління розвідки Міноборони отримало інформацію про накази щодо відрядження на територію України. Основне завдання – забезпечення протиповітряної оборони російських окупаційних військ", - заявив представник департаменту ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький.

Журналісти спробували зв'язатися з військовими цього підрозділу. Виявилося, що це неможливо. Тільки на один телефонний номер вдалося додзвонитися – слухавку взяла дружина бійця.

"Це його номер. Його просто немає, він дуже далеко. На полігоні, телефони їм зараз не можна", - пояснила вона, запевнивши, що чоловік ніяк не може перебувати в Україні.

Активність військових цього підрозділу в соцмережах теж обривається в кінці червня. Останні фото – типові "зелені чоловічки" у формі без розпізнавальних знаків.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський журналіст передрік, що у великій війні з Україною Росії не виграти.