RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Справа проти сина голови МВС України: в мережі вказали на неймовірний прецедент

Український громадський діяч Остап Єндак вказав на важливий аспект у доступі слідчих Національного антикорупційного бюро до телефонних дзвінків глави МВС Арсена Авакова у справі про корупцію при поставці рюкзаків в міністерства, фігурантом якої є його син Олександр.

Про це Єндак повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Як пишуть "Українські новини", Солом'янський районний суд Києва зобов'язав оператора мобільного зв'язку Lifecell надати слідчим НАБУ строком на 1 місяць доступ до дзвінків Авакова та інших фігурантів вищезгаданої справи з 1 червня 2014 року і по теперішній час.

25 лютого МВС уклало договір з компанією "Дніпровенд" на закупівлю 5 тис. рюкзаків за 14,495 млн грн. За інформацією слідства, представником "Дніпровенда" був товариш сина Авакова. Також слідство підозрює, що координувати ці дії міг особисто глава МВС.

Зокрема, як вважає слідство, сплачені МВС "Дніпровенду" у березні-травні 2015 року 14,495 млн грн в подальшому були перераховані на рахунки компаній з ознаками фіктивності, які нібито надавали послуги для "Дніпровенда".

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилося відео, на якому людина, схожа на сина Авакова веде діалог з людиною, схожою на екс-заступник міністра Сергія Чоботаря про закупівлю рюкзаків для МВС.