RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

З'явилися цікаві подробиці про випробування нової української ракети

Український військовий експерт, директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець поділився цікавими подробицями про нову українську ракету "Вільха", яку запустили сьогодні.

Згурець написав про це у своєму Facebook.

За даними експерта, випробування ракети пройшли на військовому полігоні під Одесою. В зоні пуску були закриті повітряний простір і морська акваторія, розгорнуті засоби контролю і телеметрії.

"Дальність дії комплексу вже в найближчій перспективі дозволяє розглядати його як заміну ОТРК "Точка". При цьому точність попадання – на порядок вищий, ніж у "Точки", - стверджує Згурець.

Крім того, він вказав на те, що всі комплектуючі "Вільхи" вироблені в Україні, а також на нову систему управління, нове ракетне паливо і нову бойову частину.

"Одна з "родзинок" - система управління ракетою. Вона передбачає корекцію польоту ракети за рахунок імпульсних двигунів", - додає експерт.

Як повідомляв "Апостроф", фото задоволеного секретаря РНБО Олександра Турчинова, зроблене на полігоні, де випробовували нові ракети, викликало ажіотаж у соціальних мережах.