RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В Україні висміяли загрозливе відео від ватажка бойовиків "Гіві"

Загроза одного з ватажків бойовиків ДНР Михайла Товстих з позивним "Гіві" про можливу морську атаку на Маріуполь є лише "грою м'язів", яку не варто сприймати серйозно.

Про це в статті для Depo.ua написав український військовий експерт Михайло Жирохов.

Експерт вказав на те, що на відео висадки, опублікованому бойовиками, їхня бронетехніка не висаджувалася з якого-небудь судна, а просто в'їхала в одному місці в воду, а в іншому - виїхала.

Жирохов вважає, що бойовики можуть висадитися на порожній берег невеликою групою, однак у цьому випадку вони не протримаються довго в бою з будь-яким нормальним противником. А висадка великого десанту силами Чорноморського флоту Росії навряд чи можлива у зв'язку з тим, що Азовське узбережжя на цій ділянці щільно "засіяне" протипіхотними мінами.

Експерт також звернув увагу на техніку, яку бойовики показали журналістам. Два з катерів, за його твердженням, були очевидно цивільними, а інші три - напевно армійські зразки спецзасобів Росії.

"У підсумку виходить, що російські кораблі, російські офіцери, техніка, озброєння, постачання, зв'язок, управління – теж російські. З того, що помітно на відео, лише кількох бійців на передньому плані можна віднести до "ДНРівців", - вважає він.

Як повідомляв "Апостроф", у Росії захвилювалися через заяву "Гіві" про можливу атаку на Маріуполь.