RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У "Азові" зробили тривожну заяву через виведення його бійців з Маріуполя

В полку "Азов" заявили, що за наказом командування Національної гвардії України бійців виводять із Маріуполя Донецької області.

Про це повідомляє прес-служба полку "Азов" на офіційному сайті.

Зазначається, що 10 днів тому частину підрозділу вивели в Запорізьку область. В полку стверджують, що бійцям доручили "виконання невластивих завдань": чергувати на недіючих блокпостах і спостережних пунктах поза зоною АТО.

Наголошується, що раніше цим займалися місцеві нацгвардійцi, в основному строковики, а тепер їх відправляють в Маріуполь охороняти блокпости в зоні АТО.

У "Азові" повідомляють, що наказ на вихiд бійців із зони АТО надійшов незадовго до Дня незалежності. Рішення про виведення самого боєздатного підрозділу з Маріуполя прийняв командувач Нацгвардією генерал-лейтенант Юрій Аллеров.

"І це робиться в той час, коли на передовій не вистачає людей, а ті, хто продовжує захищати Батьківщину на першій лінії, вже виснажені фізично і морально", — обурюються в "Азові.

Там також відзначили, що останнім часом ситуація на фронті загострюється, і нагадали, що Росія концентрує війська на Донбасі і в Криму, явно готуючись до наступу.

Відправку бійцiв "Азова" в глибокий тил у самому полку пояснюють так: "Можливо, це робиться для того, щоб бійці "Азова" не заважали владі і проросійськи налаштованому командуванню НГУ здавати позиції і цілі міста".

Як повідомляв "Апостроф", один з ватажків бойовиків ДНР Михайло Товстих, відомий як "Гіві", заявляв про можливості морський атаки на Маріуполь.