RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Порошенко зробив заяву щодо "Інтеру": в мережі обурюються

Президент України Петро Порошенко зробив гучну заяву з приводу ситуації, що склалася навколо телеканалу "Інтер", чим викликав невдоволення користувачів соціальних мереж.

Порошенко на своїй сторінці у Facebook прокоментував підсумки наради з головами силових відомств з приводу ситуації з "Інтером".

Він зазначив, що ескалацiя насильства і спроби дестабілізувати ситуацію в країні є неприпустимими.

Український президент заявив, що доручив генпрокурору Юрію Луценку особисто контролювати розслідування справи щодо "Інтеру". У свою чергу голові МВС Арсену Авакову доручено забезпечити порядок на вулицях столиці.

Порошенко зазначив, що фінансування ЗМІ з Росії з метою дестабілізації ситуації в Україні неприпустиме, але реагувати на це треба відповідно до закону.

Пост Порошенка зібрав понад 470 лайків і понад півсотні репостіов. Водночас у коментарях висловлюють своє невдоволення позицією українського президента.

"Якомога швидше в законний спосіб відкликати ліцензію — підтримую!", "Реагування на це має бути" — ключові слова. До того ж "Інтер" не один такий. Потрібні рішучі законні, обов'язково результативні кроки — адже країна ледве витримує натиск брехні "з-за поребрика" — потрібен результат (вже вчора)", "Але це ж цілком і повністю ваша вина, ігноруєте думки/протести/прохання громадянського суспільства, про Міністерство інформаційної політики взагалі згадувати не хочеться", "Треба прийняти закон, що якщо метою дії фізичної особи є та сама, що повинна була зробити в цій ситуації законна, але довго бездіяльна влада, то відповідати за адміністративні порушення (пошкодження майна) повинні саме представники недіючого органу влади", "Питання: коли? У Інтера ще позавчора треба було забрати ліцензію. А сьогодні не було б тієї ситуації, яку знову вороги використовують проти нас", "Та що ви кажете? А показувати безперервно російські серіали, які прямо в мозку вкладають, як "добре було раніше", це не ескалація насильства? Хто може на це вплинути, як не президент? Чи у вас з Путіним все вже вирішено?", "Українцi гинуть у війні з Росією, а Кобзон співає терористам і підтримує гібридну війну, так телеканал Інтер транслює Кобзона, як це допускають ті, хто повинен це неподобство припинити? У Москві вже майже рік знущаються над жінкою, яка працювала в бібліотеці в Українському домі", "Закрийте вже Інтер, досить знущатися над людьми!" — коментують заяву Порошенка користувачі Facebook.

Як повідомляв "Апостроф", вчора в офісі телекомпанії "Інтер" в Києві сталася пожежа, а сьогодні до будівлі звезли покришки і встановлюють біля неї намети.