RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Війна на Донбасі: журналіст розповів, чим відрізняється життя в ДНР і ЛНР

За словами місцевих мешканців так званої ЛНР, ситуація у них вже давно кардинально відрізняється від ситуації в сусідній "ДНР".

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

"Я ще в 2015 році помітив, що інтенсивність бойових дій на лінії розмежування між територіями, підконтрольними Україні і ЛНР, помітно знизилась. Таке враження, що сторони з якихось питань домовилися і просто не хочуть проблем", - розповів журналісту підприємець із Луганська Дмитро К., який регулярно виїжджає в підконтрольну Україні Станицю-Луганську за товаром.

Більш -менш спокійну обстановку на лінії розмежування з так званої ЛНР регулярно підтверджують і у штабі АТО. За останні кілька місяців найбільш напруженою обстановка була тільки в точці контакту сил незаконних ДНР і ЛНР – так званій "Світлодарскій дузі" і на території Попаснянського району.

Наявність певних домовленостей допускає також джерело в Головному управлінні Національної поліції Луганської області.

"У нинішній національній поліції, як і в "міліції" так званої ЛНР, часто працюють колишні колеги, які підтримують один з одним контакт і навіть вітають один одного з днем народження і днем міліції. Так що я не виключаю факту прямих переговорів нашого керівництва з ЛНР", - сказало джерело.

Як повідомляв "Апостроф", у користувачів соціальних мереж викликала ажіотаж розповідь про враження жителя окупованого бойовиками Донецька від життя в Маріуполі.