RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

В Україні відповіли жартом на істерику з РФ з приводу траншу МВФ

У соціальних мережах висміяли істеричну реакцію Кремля на рішення Ради директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) щодо надання Україні чергової фінансової допомоги.

Дотепний жарт з цього приводу опублікував на своїй сторінці у Facebook блогер з ніком Сергій Наумович.

"— Як просто і дохідливо пояснити людям, чи потрібен Україні транш МВФ?

— Ну просто зверни увагу на те, що в Кремлі категорично проти, отже, тема для України дуже корисна..." — написав блогер.

Його пост лише за час зібрав понад 260 лайків.

"З одного боку так.... з іншого боку, хто буде повертати? Коли на субсидії йде 40 мільярдів, а на енергоефективність 700 мільйонів.... Якщо гроші підуть тільки на підвищення енергоефективності, то транш потрібен, а якщо на броньовані "мерси" і 7-мі айфони чиновників, то можна і без нього обійтися", — пишуть блогеру в Facebook.

"Люди трошки не розуміють призначення кредитів МВФ. Вони надаються для збалансування платіжного балансу та валютних курсів. Тобто взагалі їх повинні використовувати для валютних інтервенцій і підтримки курсу гривні. Інша справа, що додатково отримана грошова маса стимулює попит. І це вже справа державної політики — є попит на енергоефективні технології чи на покупку айфонів (знову ж імпортних, що заганяє платіжний баланс знову в мінус)", — відповів Сергій Наумович.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі дохідливо пояснили ситуацію з боргами України.