RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Мітинги в Україні: з'явився прогноз щодо "третього майдану"

Соціологи вважають, що на даний момент невдоволення в українському суспільстві не можуть вилитися у масові виступи.

Про це експерти розповіли в коментарі "Апострофу".

За останніми даними опитувань (за травень), близько 20% українців були готові виходити на протести, повідомив гендиректор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто. Що стосується настроїв українців на даний момент, експерти відзначають, що протестні настрої також, судячи з усього, високі, проте сумніваються, що вони можуть перерости в масштабні демонстрації.

"У мене зараз сумніви, що це можливо, тому що зараз є розчарування і немає такої політичної сили, яка б користувалася великим авторитетом", - сказав Паніотто.

"Ось такого масового настрою виходити на Майдан, ну, я не бачу", - підтвердила фахівець у сфері політичної та електоральної соціології Ірина Бекешкіна.

У "третій майдан" не вірить і експерт МЦПД Анатолій Октисюк

"Щоб були якісь глобальні протести аж до "майдану" – ну, я не вірю, що це буде. Тому що для цього потрібен якийсь каталізатор, якийсь ідеологічний злом", - сказав він.

На його думку, таким каталізатором може стати прийняття законів з приводу місцевих виборів на Донбасі та амністії для сепаратистів.

Детальніше про протестні настрої українців читайте в матеріалі "Апострофа" "План ФСБ або високі тарифи: чи готові українці до третього "майдану".