RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

ОБСЄ анонсувала створення 20 зон безпеки на Донбасі

ОБСЄ планує збільшити до двадцяти кількість зон розведення українських військ і бойовиків уздовж лінії зіткнення на Донбасі. Про це повідомив генеральний секретар організації Ламберто Заньєр у інтерв'ю ТАСС.

За його словами, протягом найближчих тижнів відповідну пропозицію, підкріплену новим бюджетом моніторингової місії, буде передано на затвердження зацікавлених сторін.

"Якщо ми відкриємо більше зон розведення - ми плануємо зараз до двадцяти зон в рамках цього бюджету - то нам доведеться нарощувати чисельність. Але прямо зараз немає необхідності для збільшення чисельності до тисячі спостерігачів", - заявив Заньєр.

Він також висловив стурбованість скупченням важкої техніки у лінії зіткнення, зазначивши, що це призводить до ескалації військового конфлікту, а також вказав, що після спалаху насильства на початку лютого ОБСЄ вдалося досягти на різних рівнях, щоб ситуація повернулася до невеликої кількості порушень.

"Я впевнений, що нормандський формат буде працювати над тим, щоб розводити озброєння і повертати їх в зони виведення. Це перші кроки, які потрібні для стабілізації", - додав Заньєр.

Генсек ОБСЄ також поскаржився на той факт, що "у районах, контрольованих ополченцями, є багато обмежень пересування для спостерігачів".

Нагадаємо, за підсумками переговорів глав МЗС "нормандської четвірки" у Мюнхені сторони домовилися сприяти відведенню важкого озброєння в зоні АТО.