RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Ахметов зупинив фабрики і шахти на підконтрольній бойовикам ДНР і ЛНР території

Група "Метінвест" зупиняє виробництво на Єнакіївському металургійному заводі, що включає підрозділ в Макіївці і об'єднання "Краснодонвугілля". Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Причинами зупинки "Метінвест" назвав військові дії і блокаду залізничного сполучення між Україною та "неконтрольованої територією на південному сході країни".

"Після того як протестувальники заблокували рух на перегоні Ясинувата - Скотовате, ввезення сировини і вивезення готової продукції стало неможливим", - йдеться у повідомленні.

На даний момент на Єнакіївському метзаводі закінчилися роботи з підготовки до тимчасової консервації. Також через блокаду залізничного сполучення зупинено видобуток на всіх шахтах вугільного об'єднання "Краснодонвугілля".

У той же час в компанії відзначили, що не мають наміру скорочувати персонал на ЄМЗ (включаючи Макіївське підрозділ) і "Краснодонвугілля". Співробітники цих підприємств будуть відправлені у простій зі збереженням 2/3 окладу.

Нагадаємо, раніше у "Метінвесті" попередили, що зупинка підприємств спричинить гуманітарну катастрофу і соціальний вибух.