RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Жебрівський повідомив про ситуацію з водою і світлом в Авдіївці

Керівник військово-цивільної адміністрації Донецької області Павло Жебрівський розповів про те, як зараз виглядає ситуація в Авдіївці, що залишилася без електропостачання після чергового обстрілу з боку бойовиків.

Про це Жебрівський написав на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що в Авдіївці з української сторони ліквідовані всі 5 поривів ЛЕП, і група електромонтажників, яка займалася виконанням аварійних робіт, відмінно впоралася зі своїм завданням.

Разом з тим Жебрівський повідомив, що групу монтажників на стороні, контрольованої бойовиками, до робіт не допустили, пославшись на нібито обстріли українських військових. Чиновник назвав це абсолютним фейком, зазначивши, що ЗСУ однозначно не стріляли, бо в районі перебували ремонтники.

Також Жебрівський повідомив, що воду в Авдіївку подають за графіком з чотирьох годин дня до десяти годин вечора. Він додав, що каналізаційно-насосна і насосна станції працюють на електричних генераторах, температурний режим у тепломережах достатній.

Чиновник повідомив, що на контрольованiй бойовиками території пошкоджена опора ЛЕП над Горлівської трасою, завтра в СЦКК українська сторона подає запит про режим тиші, щоб ремонтники повністю відновили лінію електропередачі.

Як повідомляв "Апостроф", Авдіївка вкотре залишилася без світла ввечері 18 лютого.